недеља, 8. мај 2011.

Viteški turnir na Mokroj Gori

04. 05. 2011. 08:00h | Vestionline
U Drvengradu, režisera Emira Kusturice, u Mokroj Gori od 6. do 8. maja održace se Ðurdevdanski medunarodni viteški turnir "Svibor" na kome ce ucestvovati vitezovi iz Srpskog viteškog reda "Svibor" iz Srbije, "Ruski Bagatir" i "Znamenske zastave" iz Rusije, zatim Viteški red "Sveti Ðorde" iz Madarske i Viteški red "Kavaleri Artgotici" iz Rumunije.

Organizator viteškog turnira je "Svibor" Savez Srbije

Na turniru u Drvengradu ce se održati svecana parada vitezova pod oklopima i šlemovima sa oružjem pracenih štitonošama, gospama i paževima, nakon koje ce se održati nadmetanje u disciplinama Markovo topuzanje, Reljino letenje, Novakovo pentranje, hajducko preskakanje, Miloševo kamenje, Strahinjino šcepanje, po brvnu borenje, klipak nadvalcenje i junacko skakanje.

Posetioci ove manifestacije srednjovjekovnog viteštva moci ce da gledaju spektakularan masovni boj oklopnika, borbe macem, štitom, bojnom sekirom i topuzima, nadstreljavanje lukom i strelom, ali i srednjovekovne zabavljace i igre i školu tancovanja.

U programu je planirano da se prikaže madarsko bojevo umece, rusko bojevo iskustvo i rumunske viteške veštine. Na kraju ce se uz svirku sa drevnih instrumenata proglasiti vitez - pobednik turnira.

Organizator viteškog turnira je "Svibor" Savez Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар