недеља, 8. мај 2011.

Replika Elvisovog Grejslenda otvorena u Danskoj

18. 04. 2011. 08:00h | SarajevoX
Veliki obožavatelj americkog pevaca Elvisa Prislija izgradio je repliku cuvene kuce kralja roka u danskom gradu Randersu. Ova replika Grejslenda bice jedini stalni muzej posvecen cuvenom muzicaru, a koji se nalazi van granica SAD.

Henrik Knudsen u kucu dvaput vecu od originalne uneo je skoro 6.000 Elvisovih stvari, od gitara, preko pisama, pa sve do njegove odece i sve to ce biti dostupno zainteresovanim posetiocima. Ocekuje se da ce ovo mesto godišnje privuci najmanje 50.000 ljudi, a turisticki radnici Randersa se nadaju da ce ih biti i do 125.000.


Knudsena, kao vernog Prislijevog fana, u nameri da sagradi repliku Grejslenda podržala je Elvisova udovica Prisila, koju je upoznao u januaru 2008. i pricao joj o planiranom projektu. Ona mu je poklonila i fotografiju s potpisom.

"Ispricala mi je da je Elvis bio veoma stidljiv momak i da nije bio nimalo siguran u sebe. Uverena je da bi, kad bi imao priliku da ovo danas vidi, bio veoma ponosan, jer je bio siguran da ga se vec godinu posle niko nece secati", kazao je za ''Bi-bi-si'' Danac.

Radovi na kuci poceli su prošlog leta, posle višegodišnjeg planiranja, a projekat je koštao 3,4 miliona evra. Na ceremoniju otvaranja u petak pozvano je 150 osoba, a organizatori se pripremaju za dolazak još najmanje 2.000 posetilaca.

Vrata muzeja otvorena su od subote ujutro, a cena ulaznice je 12,5 evra.

Нема коментара:

Постави коментар