субота, 7. мај 2011.

Fruška gora spremna za izletnike

Nacionalni park Fruška gora spremno docekuje izletnike za prolecne praznike, a sve aktivnosti u cilju zaštite podrucja planine su veoma dobro isplanirane, izjavila je pokrajinska sekretarka za zaštitu životne sredine Dušanka Sremacki.

Sremacki je na konferenciji za novinare na Iriškom vencu, povodom Dana planete Zemlje, podsetila da je izrada Master plana Fruške gore u završnoj fazi, kao i izrada Prostornog plana Vojvodine.

Direktor Javnog preduzeca Nacionalni park Fruška gora Dobrivoje Antonic rekao je da je ova vojvodanska planina najomiljenije izletište u Srbiji, zahvaljujuci svojim prirodnim, kulturno-istorijskim i geološkim osobinama.

Dodao je da je to razlog zašto na Fruškoj gori svakog 1. maja bude i do 300.000 posetilaca. Antonic je najavio da ce akcija cišcenja i generalnog spremanja
Fruške gore biti održana 27. aprila, kao i da je za prolecne praznike obezbedeno 20.000 razgradivih vreca za prikupljanje smeca za sve posetioce, kao i 50 kontejnera za njihovo odlaganje.

Ovlašceni radnici Nacionalnog parka Fruška gora, pocev od prvomajskih praznika, naplacivace objedinjenu naknadu za ulazak u zašticeno podrucje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku, kazao je Antonic.

Najavljeno je i da ce 7. maja biti održan 34. fruškogorski maraton, u kojem je do sada ucestvovalo više od 150.000 planinarskih takmicara i rekreativaca.

Нема коментара:

Постави коментар