субота, 7. мај 2011.

Kuda na odmor - Malta

11. 04. 2011. 16:11h | Sponzorisani tekst
Uz odmor na plaži, usavršite engleski, španski, francuski, nemacki ili italijanski jezik. Po cenama od 370 do 490 evra možete provesti 2, 3 ili 4 nedelje u fantasticnim destinacijama. Pametna putovanja su koncept koji objedinjuje lepo i korisno, ucenje i uživanje, plažu i kurs jezika. U svojoj omiljenoj destinaciji možete imati casove od 2 puta nedeljno do intenzivnijeg programa - svaki dan po 6 casova jezika.

$(function() {$('#article_gal_4354').show();$('#article_gal_thumb_4354').slideDown(200);$('#article_slide_4354').cycle({fx: 'fade',speed: 0,timeout: 0,pager: '#article_gal_thumb_4354 ul',next: ".image_next_4354",pagerAnchorBuilder: function(idx, slide) {thumb = $('img',slide);var src = thumb.attr('thumb');var title = thumb.attr('title');return ''+title+''; // generisi navigaciju}});$("#simplePrevious_4354").addClass("disabled");$("#article_gal_thumb_4354").jCarouselLite({ btnNext: "#simpleNext_4354", btnPrev: "#simplePrevious_4354",circular: false,visible: 6});});

Posredstvom agencije Emanera engleski jezik možete usavršiti na letovanju na Malti, gde 2 nedelje koštaju 490 evra. U St. Džulijansu je nemoguce uciti engleski bez zabave - škola se nalazi u rezidenciji koja ima otvoren bazen i teren za odbojku plaže, dok ce vas u slobodno vreme zaseniti istorija, arhitektura i dobra zabava na ovom malom ostrvu gde se preplicu britanska, italijanska i arapska kultura. Šta još možete poželeti od letovanja!


Sent Džulijans (St. Julian's) je najživopisniji turisticki centar na Malti, a prostire se oko istoimenog zaliva na severu zemlje. Grad je cuven po turbulentnom nocnom životu, prisustvu ljudi iz citavog sveta, prelepoj arhitekturi i ljubaznim domacinima. Njegov južni sused je grad Sliema sa kojom je povezan šetalištem.


Zaliv Sent Džulijans ukljucuje dva božanstvena manja zalive - Baluta bej i Spinola bej, a u samom gradu nalazi se i Pejsvil (Paceville), kvart sa cuvenim nocnim životom i nezaobilazna destinacija mnogih mladih Evropljana. Gde god budete smešteni u Sent Džulijansu, od samog centra delice vas kratka relaksirajuca šetnja, a ukoliko želite baš izuzetan doživljaj, svakako je to vožnja cuvenim oldtajmer autobusima. $(function() {$('#article_gal_4355').show();$('#article_gal_thumb_4355').slideDown(200);$('#article_slide_4355').cycle({fx: 'fade',speed: 0,timeout: 0,pager: '#article_gal_thumb_4355 ul',next: ".image_next_4355",pagerAnchorBuilder: function(idx, slide) {thumb = $('img',slide);var src = thumb.attr('thumb');var title = thumb.attr('title');return ''+title+''; // generisi navigaciju}});$("#simplePrevious_4355").addClass("disabled");$("#article_gal_thumb_4355").jCarouselLite({ btnNext: "#simpleNext_4355", btnPrev: "#simplePrevious_4355",circular: false,visible: 6});});


Slatkih pešcanih plaža i letnjih lida u zalivu ima nekoliko, a najatraktivniji su u Baluta beju, kod Dragonara pointa i zalivu Sent Džordžis (St. George's Bay). Ukoliko se nadate susretu sa fokama ili volite urnebesnu letnju zabavu, posetite akvaparkove koji su smešteni nedaleko od Sent Džulijansa. Oni sa više avanturistickog duha u njima ce naci sjajnu priliku da zaplivaju sa delfinima, a za ljubitelje vodenih sportova i spektakularnog podvodnog ronjenja - Malta je idealna destinacija.


Ako ste “nocna ptica”, Pejsvil ce za vas verovatno biti raj na zemlji. U svega nekoliko blokova smeštene su desetine uzbudljivih pabova koji ce vas zagrejati pred nocnu akciju u klubovima i diskotekama. Za one koji ipak vole nešto manje divlje, idealan je Bol strit (Ball street) u kome se svake noci svira džez.


Sent Džulijans je cuven i po svojim izuzetnim školama jezika koje svake godine u velikom broju posecuju mladi iz citavog sveta posebno tokom leta, želeci da uživaju u svim mediteranskim carima usavršavajuci znanje engleskog u zemlji u kojoj je on zvanicni jezik. U Sent Džulijansu možete probati autenticnu maltešku, al i sve kuhinje ovoga sveta. Bašte restorana oko Spinola beja smeštene su duž mora, a dobrih kafanica ima oko Baluta beja. Malta je veoma maleno ostrvo i za obilazak bilo kog mesta nije vam potrebno puno vremena.


Kada se nadete u Sent Džulijansu, nikako nemojte propustiti krstarenje oko Velike luke (Grand Harbour), vožnju do ostrvca Komino (Comino) i izlet do impresivne malteške prestonice Valete (Valletta) koja se nalazi na svega desetak minuta vožnje feribotom. Poseban šarm ovom mediteranskom dragulju sagradnenom sredinom 16. veka daju uticaji razlicitih kultura koji su se u njemu susreli i isprožimali.


Uske ulicice, katakombe, katedrale, palate i utvrdanja Valete svedoci su burne velike istorije ovog malenog ostrva. U glavnom gradu Malte nalaze se i najvažnije šoping cetvrti na ostrvu - ulice Mercant (Merchant street) i Sent Pols (St. Paul's Street). Nedeljna pijaca Sent Džejms dic (St. James Ditch) je sama po sebi specijalan doživljaj. Nalik neponovljivim mediteranskim bazarima, ona se nalazi ispred Gradske kapije i okuplja turiste, meštane i trgovce sa citavog ostrva.


Ako još uvek niste odlucili gde cete provesti godišnji odmor, raspust ili pauzu izmedu ispita, preporucujemo vam pametna putovanja. Vaše je samo da izaberete destinaciju za ucenje jezika u inostranstvu: Valensija, Malta, Nica, Malaga, Palma de Majorka, Fetije u Turskoj ili neki od 20 drugih gradova.

Нема коментара:

Постави коментар