субота, 30. април 2011.

Uskoro vozom iz Beograda do Venecije

01. 04. 2011. 08:00h | Vestionline
Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjic i predstavnici Italijanskih železnica najavili su da ce u narednih godinu dana biti ponovo uveden u saobracaj voz Beograd-Trst-Venecija, koji ce tu maršrutu prelaziti za šest do sedam sati.

Generalni direktor Italijanskih železnica Mauro Mareti je na sastanku u Vladi Srbije rekao da Italija upravo proucava tehnološke aspekte i administrativne prepreke kako bi se omogucilo da taj voz stiže u predvidenom vremenu.

Ambasador Italije Armando Varikio je naglasio da je Srbija "srce razvoja na Balkanu" i da ce ekonomski odnosi dve zemlje dobiti novi podsticaj skorom posetom premijera Italije Silvia Berluskonija Srbiji.

"Pripremamo posetu premijera Berluskonija koji ce u narednom periodu posetiti Beograd, što potvrduje da Italija u Srbiji vidi strateškog partnera", rekao je italijanski ambasador i naveo da mnogo italijanskih preduzeca radi u Srbiji, ali i da veliki broj firmi iz Italije traži mogucnosti za rad i investiranje u Srbiji.

Variko je kazao da poseta predstavnika Italijanskih železnica, zbog uvodenja železnicke linije Beograd-Venecija i pripreme rekonstrukcije pruge Beograd - Bar, potvrduje strateški odnos koji Italija ima prema Srbiji.

Mrkonjic je kazao da bi ove godine trebalo da pocne rekonstrukcija pruge Beograd - Bar, koja je deo tzv. Koridora 11 koji treba da poveže Italiju, Crnu Goru, Srbiju i Rumuniju.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Нема коментара:

Постави коментар